Zeeziekte

Het risico om zeeziek te worden wordt door verschillende factoren geminimaliseerd. Cruiseschepen zijn uitgerust met stabilisatoren, waardoor u minder beweging voelt van de golven. Daarnaast varen de meeste cruiseschepen ook in rustige wateren en hebben grotere schepen in het algemeen minder last van de bewegingen van de zee.

De juiste cruise

Als u toch last heeft van zeeziekte, kunt u beter hutten aan de boeg of achterkant van het schip vermijden en kiezen voor een hut in het midden van het schip. Hier is de beweging het minst voelbaar. Daarnaast kiest u beter voor routes in rustige wateren. Zo hebben cruises die de Atlantische Oceaan oversteken of in de Noordzee varen, meer kans op een onweer op de route dan bijvoorbeeld cruises in de Cariben of in de Middellandse zee.

Methoden om zeeziekte te voorkomen

Om zeeziekte te voorkomen zijn er aantal handige adviezen en middelen voorhanden. Ten eerste speelt de psychologische factor een belangrijke rol. Probeer zo weinig mogelijk te denken aan het feit dat u zeeziek zou kunnen worden, zoek zoveel mogelijk afleiding. Andere methoden zijn frisse lucht opsnuiven, naar de horizon kijken, geen alcohol, koffie of zware maaltijden nuttigen. Mocht u toch zeeziek worden, kunt u altijd terecht bij de receptie of scheepsdokter voor medicatie.

Word ik (zee)ziek?

De stabilisatoren van de moderne schepen reduceren de kans op zeeziekte tot een minimum. Als u vatbaar bent neemt u dan voor alle zekerheid pilletjes of pleisters mee. Tegenwoordig zijn er ook speciale armbandjes of oordopjes, die u ook aan boord eventueel kunt kopen. Net als in grote resorts, of andere druk bezochte locaties, kan er ook aan boord van cruiseschepen incidenteel een griepvirus (zgn. Norovirus) voorkomen. Om verdere verspreiding tegen te gaan, kan de rederij besluiten om zieke passagiers te verzoeken tot aan hun herstel in de hut te verblijven, bepaalde faciliteiten te sluiten of andere maatregelen te treffen.

De passende cruise

Als u zich zorgen maakt over zeeziekte hoeft u zich geen zorgen te maken dat u niet mee kunt. Om de kans op zeeziekte te verkleinen is het verstandig om een hut op de boeg of achterkant van het schip te vermijden. Ook speelt de route een belangrijke rol. De kans op slecht weer en hoge golven is veel groter op de Atlantische Oceaan en Noordzee dan in het Caribisch gebied, waar de kalmste periode van het jaar de winter is. Ook in het Middellandse Zeegebied is de kans op een hoge zee aanzienlijk kleiner. Daarnaast zullen de cruiseschepen hun routes aanpassen aan het seizoen en weersomstandigheden dankzij nauwkeurige weersvoorspellingen.

Manieren om zeeziekte te voorkomen

Als u zich nog steeds zorgen maakt over zeeziekte zijn er aantal handige adviezen en middelen voorhanden. Ten eerste speelt de psychologische factor een belangrijke rol. Zoek zoveel mogelijk afleiding en probeer niet te denken aan de zeeziekte. Andere methoden zijn frisse lucht binnenkrijgen, kijken naar de horizon, lichte maaltijden nuttigen en geen alcohol, koffie of thee drinken. Ook zijn er acupressuur armbanden, kauwgom en speciale tape tegen reis- en zeeziekte. Mocht u toch zeeziek worden, kunt u zich langs de receptie of scheepsdokter voor medicatie. Als laatst is het goed om te weten dat zeeziekte net zo snel weer kan verschijnen als dat het op komt, bijvoorbeeld zodra de zee kalmeert of wanneer u wandelt over een stevige ondergrond.

 

Contact

De Valk Cruises
Danielle Sijbrands

Industrieweg 30A
1613 KV GROOTEBROEK

Tel: 0228-524403 (openingstijden)
E-mail: danielle@devalkcruises.nl

De Valk Cruises is een handelsnaam van Sijbrands Reizen VOF en in samenwerking met Zeetours.

 

Contact

De Valk Cruises
Danielle Sijbrands

Industrieweg 30A
1613 KV GROOTEBROEK

Tel: 0228-524403 (openingstijden)
E-mail: danielle@devalkcruises.nl

De Valk Cruises is een handelsnaam van Sijbrands Reizen VOF en in samenwerking met Zeetours.

 

[/db_pb_signup]